T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / İZMİT - İzmit Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

TARİHÇE

TARİHÇE

Kocaeli İli İzmit İlçesi Yahya Kaptan Mahallesi´nde, 2012 Yılı Devlet Yatırım Programına alınan ve yapımı 2015 yılında tamamlanan Kurumumuz "İzmit Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) III. Kademe adıyla 26.01.2016 tarihinde kurulmuştur. 

 

2016 Yılı Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen onaylanan İzmit Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (III. Kademe) öğrenci kayıtlarına başlamıştır. Okulumuz lise düzeyinde, özel eğitim gereksinimi olan orta-ağır düzey zihinsel güçlük yaşayan veya otizm tanısı almış bireylere hizmet vermektedir. 13 dersliği ve müstakil bahçesi bulunan okulumuzda tarım teknolojisi, yiyecek içecek hizmetleri, seramik ve cam teknolojisi ile el sanatları bölümleri yer almaktadır. Sınıflarımızda öğrenci mevcutlarımız en fazla 10 (on) olacak, her sınıfta 2 özel eğitim uzmanı ile birlikte branş ve atölye öğretmenleri öğrencilerimizin eğitim- öğretimiyle ilgilenecektir. Öğrencilerimizin ulaşımı ücretsiz olan servislerle sağlanacak olup, okul yemekhanesinden tüm öğrencilerimiz ücretsiz olarak yararlanabilecektir.

 

İşlenecek Dersler: Toplumsal Uyum Becerileri, Dil ve Konuşma Gelişimi, Okuma Yazma, Matematik, Beslenme Eğitimi, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Müzik, Tarım Teknolojisi/Tarım/Bahçe ve Tarla Bitkileri, El Sanatları, Seramik ve Cam Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Seçmeli Dersler

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.02.2016 - Güncelleme: 12.10.2021 10:50 - Görüntülenme: 1216
  Beğen | 3  kişi beğendi