KOCAELİ / İZMİT - İzmit Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

İzmit Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Yahya Kaptan Mahallesi Kızılay Sokak No1 İzmit/KOCAELİ
Vizyon
Genel ve mesleki ortaöğretim eğitim programlarından yararlanamayacak durumda ve 23 yaşından gün almamış, özel eğitim ihtiyacı bulunan orta/ağır düzey zihinsel güçlük, otizm tanısı olan bireylerin; temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak ve iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak.
Misyon
Alanı ile ilgili yurt içi ve yurt dışındaki yenilik ve gelişmeleri takip eden; üniversiteler,sanayi ve ilgili kamu kuruluşları ile işbirliği içinde çalışan,daha çok özel eğitime gereksinim duyan bireylere daha donanımlı ve daha uygun ortamlarda iş becerisi ve sosyal beceriler kazandırmaya yönelik hizmet veren devlet güvencesinde korumalı işyerlerine dönüşerek öncü,yenilikçi ve model bir kurum olmak.
Kalorifer Doğalgaz
Tranvay, şehir içi minibüs, Belediye otobüsü ile okulumuza ulaşım sağlanabilir
Servis Bilgisi
öğrencilerimizin Okulumuza ulaşımı 7 farklı güzergahtan Özel Eğitim Taşımalı Eğitim kapsamında ücretsiz servisler ile yapılmaktadır .
Yahya Kaptan Mahallesi, Arasta Park AVM Arkası
Şehir merkezine 4 km mesafededir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz bünyesinde kurulan İzmit Yağmur Çocuklar Spor Klübümüz etrafında; basketbol, masa tenisi, atletizm, Yüzme, uzun atlama, gülle atma alanlarında Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına katılmaktadırlar.